Modre knjige - zbirka 24. knjig

 

 

Zbirka Modrih knjig zajema 24 naslovov. Nastajala je od 1919. do 1949. leta pod peresom Alice A. Bailey. Večino knjig je zapisala po nareku Djwhal Khula, tibetanskega modreca in Mojstra. Zbirka predstavlja pomemben del mozaika razkrivanja Brezčasne modrosti v moderni dobi in nadaljevanje naukov, ki jih je svetu predstavila Helena Petrovna Blavatsky. Namenjena je kot popotnica človeku pri vstopu v Novo Dobo in osvajanje kvalitet, ki so potrebne za njen nastop.

V vsakem zgodovinskem obdobju človeštvo prejme nauke, ki mu odkrijejo nov sloj tančice in ga pripravijo na naslednji korak v širitvi zavesti in pripomorejo k plemenitenju kulture in civilizacije. V preteklosti so bila ta učenja praviloma predstavljena v obliki religije in alegorij, ki so zakrivale globoke resnice, a bile obenem dostopne razumevanju človeštva v tistem obdobju. V preteklih 150 letih se je razvoj človeštva močno pohitril. Z izjemnim razcvetom razuma je dozorelo za prejem bolj znanstveno zasnovanih naukov. Eno izmed osrednjih gibanj, ki naj bi v moderni dobi poskrbelo za razsvetlitev človeške misli in globlji vpogled v naravo človeka in sveta, ki ga obkroža, je bilo Teozofsko gibanje. Osrednja osebnost gibanja, Helena P. Blavatsky, je v kasnejšem obdobju 19. Stoletja s svojimi monumentalnimi deli, Izida razkrita in Skrivni nauk postavila temelje naukov nove dobe in prikazala skupno korenino vseh pomembnejših religij in filozofskih sistemov.

Zbirka Modrih knjig je predstavljala logično nadaljevanje in razširitev zgodnejših teozofskih učenj. Djwhal Khul je s tem opusom izpolnil napoved iz Skrivnega nauka, da bo v naslednjem, dvajsetem stoletju človeštvo prejelo psihološki ključ do Skrivnega nauka, ki ga je podal v Razpravi o Kozmičnem Ognju. Ta predstavlja temelj celotne zbirke. Dotakne se globin ustroja sveta in čudovito predstavi, kako zelo resničen je rek, ki ga pripisujemo Hermesu Trismegistusu: »Tako zgoraj, kot spodaj.«

Drugo temeljno delo je Razprava o Sedmih Žarkih, ki jo sestavlja 5 knjig:

Ezoterična psihologija I

Ezoterična psihologija II

Ezoterična astrologija

Ezoterično zdravljenje

Žarki in iniciacije

Ta razprava iz različnih zornih kotov predstavi 7 žarkov kot graditeljskih ustvarjalnih inteligentnih energij v ozadju celotnega stvarstva. Sledi o obstoju teh 7 psiholoških kvalitet lahko sicer najdemo že v hindujskih spisih in bibliji, vendar pa takratno človeštvo še ni bilo na stopnji, ko bi se lahko okoristilo s tem znanjem ter ga ljubeče in inteligentno uporabilo. Razprava o 7 žarkih se podrobno dotakne kvalitet teh 7 ustvarjalnih energij in načina njihovega vpliva na planet, človeštvo in posameznika.

Ostale knjige zbirke obravnavajo specifična področja človekovega udejstvovanja in predstavljajo možnosti, ki jih lahko uresničimo, ko bomo znanje teh knjig uspeli pretopiti v prakso in ga tako preobraziti v modrost.

 

NOVO!

Ezoterična psihologija 2

Ezoterična psihologija II

706 strani
Trda vezava
 
67 €

 

Bela Magija Slika knjige

Razprava o beli magiji

651 strani
Trda vezava
 
54 €

 

Slepilo svetovni problem

Slepilo, svetovni problem

218 strani
Trda vezava
 
27,70 €

 

Iniciacije Ovitek Trda vezava Final2

Iniciacija pri človeku in v sončnem sistemu

201 stran
Trda vezava
 
27 €

LOM Platnice Trda vezava tisk

Pisma o okultni meditaciji

349 strani
Trda vezava
 
37 €

Ezotericno zdravljenje vezava Final2

Ezoterično zdravljenje

631 strani
Trda vezava
 
48 €

Ezoterina psihologija I

Ezoterična psihologija I

439 strani
Mehka vezava
 
29 €

Astrologija Cover srednja

Ezoterična astrologija

631 strani
Mehka vezava
 
35 €

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.