Slepilo, svetovni problem

 

Knjiga Slepilo, svetovni problem je zbirka rokopisov, ki jih je Alice A. Bailey zbrala v razdobju devetih let, od 1935. in 1944. leta. Med drugim so bili namenjeni skupini učencev, ki jih je Tibetanec uril v skupinskemu razprševanju slepila, in kot vodič za osvobajanje posameznika in človeštva izpod jetništva slepil. Bralcu odpira oči o razsežnostih obstoječega slepila, ga opogumlja, naj aktivneje pristopi k njihovemu razprševanju in razkriva nekaj orodij, s katerimi si lahko pomaga.

 

Slepilo svetovni problem

218 strani
Trda vezava
 
Cena: 27,70 €

 

Kaj je slepilo?

Opis in primeri iluzije, slepila in privida.

Vzroki slepil

Kako prepoznati svoja slepila?

Slepila pri različnih tipih ljudi.

Razvoj intuicije

Tehnike za premagovanje slepil

 

 Naročilo

1 Kaj je slepiloKaj je slepilo?

Knjiga obravnava zelo delikatno temo: naše napačno razumevanje in dojemanje na vseh ravneh življenja; maja na etrski ravni; slepilo na čustveni ravni; in iluzija na mentalni ravni. Zaradi teh dejavnikov je naše zavedanje resničnosti, tako zunanje (okoliških dejstev) kot notranje (idej, pojmov, Resničnosti) - zastrto, popačeno, omejeno, skratka iluzorno.

2 Opis in primeriOpis in primeri iluzije, slepila in maje.

Četudi nam je težko priznati, je naš svet prežet z iluzijo, slepilom in majo. Knjiga nam pronicljivo in nič kaj nežno predoči, kako globoko smo potopljeni v napačne predstave, ki dušijo naš življenjski izraz, grenijo naše odnose, nas držijo v jetništvu in nam preprečujejo stik z lastno višjo naravo duše. V njej najdemo nazorne opise najpogostejših in najtrdovratnejših slepil, kot na primer slepilo predanosti, slepilo moči, slepilo avtoritete in številna druga.

3 VzrokiVzroki slepil

Slepilo je staro kot samo človeštvo in je otrok našega napačnega razumevanja, slepote, neznanja in občutka ločenosti. Knjiga se poglobi v zgodovino slepila in njegove vzroke. Bralcu predstavi planetarne, kolektivne in individualne vzroke slepil.

4 Prepoznavanje slepilKako prepoznati svoja slepila?

Knjiga bralca popelje na raziskovanje svetovnih in individualnih slepil ter poda tudi tehnike za njihovo razprševanje. O teh pravi:

»... Kdor se more odprtih oči soočiti z resnico in jo videti takšno, kakršna je, ki se more soočiti z istimi dejstvi v povezavi s človeštvom, ki lahko mirno in neustrašno prenese najhujša odkritja o sebi in ljudeh, bo lahko najbolj uspešno uporabljal to tehniko.«

5 Slepila razlicni tipiSlepila pri različnih tipih ljudi.

Zbirka modre knjige je utemeljila teorijo o Sedmih Žarkih, ki predstavljajo med drugim tudi šest arhetipskih značajev človeka. Vsak žarek ima značilna slepila. Knjiga navede slepila po posameznih žarkih in tako ponuja zanimiv zorni kot ugotavljanja lastnih žarkov s pomočjo pripadajočih slepil. Včasih lažje prepoznamo slepilo kot žarek. 

6 intuicijaRazvoj intuicije

Kaj pravzaprav je intuicija in kako jo prebuditi? Zakaj je tako pomembna? Kakšno vlogo ima pri preseganju iluzije, slepil in maje? Vse to so izjemno pomembna vprašanja, ki se tičejo našega naslednjega razvojnega koraka v novo stanje zavesti, v zavest duše. Prebujanje intuicije je ena od osrednjih tem knjige. Ena od metod, ki jo predlaga in tudi podrobneje razdela, je proučevanje simbolov.

7 TehnikeTehnike za premagovanje slepil

V drugem delu knjige so podana navodila za razprševanje slepil za posameznika in za skupino. To bo posebno služenje v novi dobi za skupine, katerih člani se bodo najprej naučili obvladovati slepila v lastnem življenju, s tem pa se bodo usposobljeni za skupinsko delo. Pri tem opozarja na veliko previdnost, kajti slepila so starodavnega izvora in zelo trdovratna.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.