Alice Ann Bailey

Alice Ann se je rodila 16. junija 1880 v Manchestru v Veliki Britaniji. Odraščala je v bogatem ortodoksnem krščanskem okolju, vendar se je že zelo mlada začela spraševati o smislu življenja in verodostojnosti verskih dogem tistega časa. Bila je zelo inteligentno vendar nesrečno in zlovoljno mlado dekle. V svoji nedokončani avtobiografiji je zapisala: "Življenje ni imelo smisla." Zaradi tega občutka ničvrednosti in določene mere zanimanja za življenje po smrti, si je že do svojega petnajstega leta trikrat poskusila vzeti življenje.

30. junija 1895, ko je bila Alice sama doma, je v sobo vstopil moški, ki je bil oblečen v evropska oblačila, na glavi pa je imel turban. Alice ga ni poznala, ob pogledu na turban pa je bila tako zbegana, da je ostala brez besed, moški pa jo je ogovoril. V avtobiografijo je zapisala: "Povedal mi je, da me v svetu čaka neko delo, ki bi ga lahko opravila, vendar bi morala spremeniti svoje razpoloženje; nehati bi se morala nemogoče obnašati, morala bi se začeti nadzorovati. Kako bi koristila njemu in svetu je odvisno od tega, kako bi se soočila s sabo in z doseženimi spremembami. Če bi se resnično začela samonadzorovati, bi mi lahko zaupal. Potem bi potovala po vsem svetu in ves čas služila svojemu mojstru." Na koncu ji je še povedal, da jo bo obiskal vsakih sedem let.

Koot HumiKoot Humi

Alice je kasneje potrdila, da je vsakih sedem let res opazila, da jo ta skrivnostni moški, za katerega je dolgo časa mislila, da je mojster Jezus, nadzoruje in se zanima zanjo. Kasneje je ugotovila, da je moški v resnici mojster Koot Hoomi in da ga poznajo tudi nekateri drugi ljudje.

V naslednjih letih je Alice delala v vojaških domovih na Irskem in v Indiji. Po poroki se je preselila v ZDA, kjer je rodila tri otroke. Ko se je ločila od moža, je bila zelo revna, skrbela je za otroke in delala v tovarni.

Leta 1917 je spoznala nekaj neposrednih učencev Helene Blavatske, seznanila se je z njenim naukom in se včlanila v Teozofsko društvo. Takrat je spoznala tudi bodočega moža Fosterja Baileyja.

HPBHelena Petrovna Blavatsky

Nekega dne, leta 1919, se je Alice sproščala na hribu v bližini svojega doma. Nenadoma je zaslišala ton, ki je prihajal od vsepovsod. Nato je zaslišala glas mojstra K. H., ki jo je vprašal, če bi bila pripravljena napisati nekaj knjig. Zavrnila je in pojasnila, da se s psihizmom ne želi ukvarjati. Glas je odgovoril, da ji bo dal tri tedne časa za razmislek in da jo bo potem spet obiskal. Po tem dogodku Alice ni več razmišljala o pisanju knjig, vendar pa se je glas vrnil, kot je obljubil. Tokrat je Alice privolila in mojster ji je narekoval nekaj prvih poglavij knjige Initiation, Human and Solar (Človeško in sončno posvečenje). Po enem mesecu pa se je Alice prestrašila in ni več želela pisati. Mojster D. K. jo je prosil, naj se o tem pogovori s svojim mojstrom Koot Hoomijem in jo naučil, kako naj z njim vzpostavi stik. Mojster K. H. jo je prepričal, da taka telepatija ni nevarna. Povedal ji je, da je on predlagal mojstru D. K.-ju, naj jo uporabi za svojo "tajnico". Alice je končno uspel prepričati in nadaljevala je z zapisovanjem modrosti mojstra D. K.. V tridesetih letih je po njegovem nareku zapisala osemnajst knjig.

Djwhal KhulDjwhal Khul

Leta 1922 sta Alice Bailey in njen mož Foster s še nekaj navdušenci ustanovila Lucis Trust. V okviru Lucis Trusta delujejo:

  • Arkanska šola, ki nudi obsežen izobraževalni program sodobnega učenstva. Povezuje študij, meditacijo in služenje in študente vpelje v globine ezoterike, zajete v Modrih knjigah.
  • Svetovno gibanje dobre volje, ki si prizadeva izboljšati medčloveške odnose in v ljudeh vzbuditi dobro voljo, kot osnovo za oblikovanje Združenih narodov sveta.
  • Trikotniki, tvorijo svetovno mrežo povezanih ljudi, ki v skupinah po tri meditirajo za dobre medčloveške odnose in si predstavljajo, kako se svetloba steka v srca in um ljudi.
  • Kvartalno glasilo Beacon.

Foster BaileyFoster Bailey

Povzeto po Share international in Wikipedia.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.