Osnovna pravila za učence

Bela magija pravila za ucenceV pomoč vam lahko ponudim pravila, ki sledijo.

  • Bistveno je, da si prizadevate dospeti do absolutne čistosti motiva.
  • Temu sledi sposobnost vstopanja v tišino visokih mest. Utišanje uma je odvisno od zakona ritma. Če vibrirate v mnogo smereh in zaznavate misli iz vseh smeri, se vas ta zakon ne bo mogel dotakniti. Preden boste dosegli ravnovesje, morate poskrbeti za uravnovešenost in uravnoteženost. Zakon vibracije in proučevanje atomske substance sta tesno povezana. Ko bo več znanega o atomih in njihovem delovanju, odzivih in vzajemnih odnosih, bodo ljudje sposobni znanstveno obvladovati svoja telesa ter uglasiti zakon vibracije z zakonom ritma. Sta podobna vendar različna. Sta dve obliki zakona gravitacije. Sama Zemlja je bitje, ki s silo volje vse stvari prižema k sebi. To je del skrivnosti, o kateri se zaenkrat ve le malo. Udih in izdih bitja Zemlje močno učinkuje na vibracijo – in sicer na vibracijo materije fizične ravni. Obstaja tudi povezava med tem in Luno. Tisti člani človeštva, ki so pod močnim Luninim vplivom, se na ta privlak odzivajo bolj, kot katerikoli drugi in ti so le stežka uporabni za prenosnike. Gojiti je potrebno tišino, ki prihaja iz notranjega miru. Zavedajte se, da boste sčasoma tudi sami tvorili del skupine učiteljev na notranji strani tančice. Če se ne boste naučili tišine, ki sloni na moči in znanju, kako boste potem, ko boste prešli na notranjo stran, sposobni prenašati navidezno nezmožnost komunikacije med notranjo in zunanjo stranjo? Naučite se torej, kako vzdrževati tišino, sicer bo astralna razdražljivost ovirala vašo uporabnost, ko se boste enkrat znašli na drugi strani smrti.
  • Vedno se zavedajte, da pomanjkanje miru v vsakodnevnem življenju učitelju na egoičnih nivojih preprečuje, da bi z vami stopil v stik. Zato si prizadevajte, da v toku življenja ostajate mirni. Delajte, trudite se, stremite, dvigajte se in vzdržujte notranjo umirjenost. Vztrajno se umikajte v notranje delovanje in s čimer se boste izurili v odzivnosti na višje ravni. Mojster od tistih, katere želi uporabiti, potrebuje popolno stanovitnost notranje uravnoteženosti. S tem je človek zmožen ohraniti vizijo, pa vendar opravljati svoje naloge na fizični ravni, s koncentrirano pozornostjo fizičnih možganov, ki zaradi notranje dovzetnosti niti malo ne trpi. Gre za dvojno aktivnost.
  • Naučite se obvladovanja misli. Paziti morate na to, kaj mislite. To je čas, ko rasa kot celota postaja občutljiva, telepatska in odzivna na izmenjavo misli. Približuje se obdobje, ko bo misel postala javna in bodo drugi čutili, kaj mislite. Zato je potrebno skrbno paziti na svoje misli. Tisti, ki stopajo v stik z višjimi resnicami in postajajo občutljivi na Univerzalni Um, morajo ščititi dele svojega znanja pred udorom drugih umov. Naučiti se morate zadržati določene misli in preprečiti, da določeno znanje ob vaših stikih s soljudmi ne uide v zavest javnosti.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.