Oblikovanje kavzalnega telesa

Kozmicni ogenj kavzalno teloPa si oglejmo temo egoičnega Žarka in kavzalnega telesa, in sicer s stališča mikrokozmosa, na podlagi tega pa boste sami lahko potegnili vzporednice z Logosom, vendar pa morate pri tem paziti na dejstvo, da je skrajni domet dojemanja posameznika manifestacija Logosa sončnega sistema v fizičnem telesu.

V vsej pojavnosti, kot dobro vemo, imamo dvojnost, ki proizvede trojnost. Duh sreča in stopi v stik z materijo; posledica tega stika je rojstvo Sina, oziroma Ega, vidika zavesti. Egoična manifestacija je zato srednji vidik, mesto po-eno-tenja in (po preteku določenih ciklov evolucije) mesto ravnovesja in uravnoteženosti. Morate se zavedati, da sovpadanja med Logosom in človekom niso natančna, saj mora iti človek skozi celoten proces znotraj solarnega oboda, dočim gre Logos (znotraj tega oboda) skozi stopnjo, ki sovpada s tisto človekovo, v kateri se njegov astralni sloj odene z eterično materijo in stopi v fizično inkarnacijo, česar smo se do neke mere že dotaknili pri obravnavi teme »Ognja trenja.« Tako lahko vidite, da se v razmišljanjih o manifestaciji Ega, posvečamo osrednji točki človekove trojne manifestacije. Obravnavamo tisti razdelek njegove narave, ki se tiče tistega procesa, s katerim tekom začetnih stopenj postane šest-kraka zvezda (trojna osebnost in trojna Triada se, s pomočjo posredništva kavzalnega telesa, popolnoma zlijeta in spojita), kasneje ko odpade fizično telo, pa postane pet-kraka zvezda ali izpopolnjeni manasaputra.

Kozmicni ogenj kavzalno teloČe vse skupaj povemo še z besedami ognja: Kavzalno telo nastane prek združitve pozitivnega življenja ali ognja Duha (električnega ognja) in negativnega ognja materije ali »ognja trenja«; to povzroči razvnetje solarnega ognja. Ta središčni žar sčasoma nezadržno sežge tretji ogenj, oziroma vsrka njegovo esenco in se sčasoma zlije z ognjem Duha ter izide iz objektivnega izraza.

- Razprava o Kozmičnem ognju, str.505

 

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.