Mojstri in učenci

Iniciacije Mojstri ucenci 2V tem posebnem času imata urjenje in poučevanje učencev in naprednih Egov na Poti Preizkušenj dvojno vlogo:

 

a. Tako se preverja njihova pripravljenost za opravljanje posebnih nalog v prihodnosti, ki jih natančneje poznajo samo Vodniki rase. Preizkuša se jih v sposobnosti skupinskega bivanja, kar služi izbiri primernih kandidatov za pripadnike kolonije bodoče šeste podrase. Preverjajo se njihove sposobnosti za opravljanje različnih dejavnostih, tudi mnogih takih, ki jih zaenkrat še ne moremo povsem razumeti, a bodo sčasoma postale nekaj običajnega. Prav tako Mojstri preizkušajo vsakogar, pri katerem je razvoj intuicije dosegel stopnjo, na kateri je že razvidno, da prihaja do usklajevanja budičnega vozila oziroma natančneje, da so v posameznikovi Egoični auri že razvidne molekule sedme budične podravni. Tako lahko Mojstri z zaupanjem nadaljujejo svoje poučevanje, vedoč, da bodo posamezni deli posredovanega znanja tudi ustrezno razumljeni.

b. V tem času je poučevanja deležna predvsem posebna skupina ljudi, ki so se utelesili prav v tem kritičnem obdobju svetovne zgodovine. Razpršeni so po vsem svetu, v utelešenje pa so vstopili praktično istočasno, z namenom, da preko eterične ravni povežejo fizično in astralno raven.

- Iniciacija pri človeku in v sončnem sistemu, str. 67

 

Iniciacije Mojstri ucenci 2Inicianti prejemajo znanje neposredno od Mojstrov oziroma velikih dev ali angelov. Pouk običajno poteka ponoči, in sicer v majhnih skupinah, lahko pa tudi individualno (če tako narekujejo razmere) v obliki Mojstrovih zaupnih poučevanj. To velja tako za utelešene iniciante kot za vse tiste na notranjih ravneh. Če pa pouk poteka na kavzalnih nivojih, Ege ob primernem času poučuje neposredno sam Mojster.

Pouk poteka po skupinah v Mojstrovem ašramu ali razredu in za učence, ki so utelešeni, med nočnim časom. Razen redne oblike poučevanja je lahko učenec (zaradi posebnega namena) pozvan k zaupnemu razgovoru z Mojstrom. To se zgodi tedaj, ko si Mojster želi videti učenca, da bi ga pohvalil, opozoril oziroma se odločil, ali je primeren za iniciacijo. Sicer pa večji del pouka izvajajo inicianti ali naprednejši učenci in tako poskrbijo za svojega mlajšega brata ter prevzamejo odgovornost za njegov razvoj, o tem pa tudi redno poročajo Mojstru. Opisano sodelovanje izhaja predvsem iz karmičnih vezi.

- Iniciacija pri človeku in v sončnem sistemu, str. 67

 

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.