Skupaj smo mocnejsi

 

V postopku skupinskega zdravljenja bomo na hitro izvedli tudi skupinsko povezovanje. Da bo skupina lahko usklajeno sledila hitremu postopku usklajevanja in povezovanja, priporočamo, da se vsak član skupine predhodno seznani s temi postopki in jih tudi praktično poskuša izvajati. Meditacijo lahko izvajate sami, v paru ali skupinsko.

 

Tiskarna

B13 meditacija

Sledi opis z obrazložitvami posameznih stopenj povezovanja v skupino, kot nam jih je podaj Mojster Djwhal Khul. Tukaj opisani postopki se bodo morda zdeli dolgi in zapleteni, vendar je vključena tudi priprava, ki je podrobno opisana v Vaji 2: Priprava na meditacijo in je potreben del vsake okultne meditacije. Ti postopki priprave in skupinskega povezovanja pa bodo tudi del meditativnega procesa, ki ga bomo izvajali pri skupinskem zdravljenju. 

Priprava na meditacijo

 1. Udobno se namestite v sedečem položaju in zaprite oči.
 2. Normalno in sproščeno dihajte, v enakomernem ritmu.
 3. Sprostite svoje telo.
 4. Svojo pozornost iz umirjenega fizičnega telesa preusmerite na svoje občutke. V sebi tiho izgovorite besede, Mir, Lepota, Ljubezen. Ob vsaki izgovorjeni besedi si predstavljajte, kako se vaše čustveno telo polni z mirom, lepoto in ljubeznijo.

H12 ascended

 1. Nato se zavejte svojih misli. Izgovorite besede, Zbranost, Osredotočenost, Moč. Nato za nekaj trenutkov ponovno usmerite pozornost na sproščeno dihanje. S tem umirite svoj um.
 2. Nato izgovorite mantro: Jaz sem duša, ki deluje znotraj tega telesa.
 3. Sedaj si zamislite svoj Ego oziroma svojo duhovno dušo kot žareče sonce zlate svetlobe.
 4. Občutite, kako vas obliva toplina žarkov vaše duše in polni vaše srce. Poskušajte začutiti prisotnost duše znotraj srca.
 5. Naj ta občutek prisotnosti duše preplavi vaše celotno telo in ta občutek nekaj trenutkov zadržite.

E8 lovek in dua

Tako smo vzpostavili oziroma ozavestili stik s svojo dušo. Naslednji koraki vas bodo usposobili za delovanje v skupini.

Skupinsko povezovanje

 1. Izberite nekaj dobrosrčnih ljudi, ki jih poznate. Predstavljajte si, da skupaj z njimi oblikujete skupino. Vsakega člana skupine poimenujte in mu iz srca pošljite ljubezen. Ljubezen je namreč sila, ki povezuje in združuje.

B1 meditacija

 1. Predstavljajte si, da skupaj z vsemi člani skupine oblikujete krog, tako da v središču ni nikogar. Vsak član predstavlja sijočo točko svetlobe.
 2. Zamislite si, da se te točke svetlobe zlijejo, tako da nastane žareče sonce, ki s svojimi žarki obliva vse strani neba in s tem vse v skupini.
 3. To predstavo zadržite nekaj trenutkov, kolikor zmorete.
 4. Za zaključek meditacije trikrat izzvenite Sveto Besedo:

OM................OM...................OM

V7 OM violetV5 OM zlatV8 OM plav

Veliki Om tibeta

V5 OM zlati

Eden najlepših posnetkov petja

OM tibetanskih Lam.

Ta vaja oziroma meditacija je lahko zelo učinkovita. Ne samo, da z njo razvijate skupinsko zavest, močno pripomore tudi k presvetljevanju vašega celotnega bitja. Izvajajte jo skrbno in čim pogosteje, tako da vam bo postala domača in boste zanjo potrebovali le nekaj minut. Brez težav pa boste izvajali tudi vodene postopke skupinskega zdravljenja.

Ta meditacija predstavlja temeljno pripravo za delo v skupini. Skupinsko delo je temeljni princip, ki ga je treba usvojiti, če želimo delovati v duhu Nove dobe. Več o tem si lahko preberete v Lekciji 8: Pomen skupine in skupinskega delovanja.

B41 ljudje in zemlja

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.modre-knjige.si uporablja piškotke.